facebooktwitterlinkedinyoutube

Strokovni posvet: Financiranje političnih strank in volilnih kampanj

Namen strokovnega posveta je na podlagi poročil ocene Nacionalnega sistema integritete, regionalnega poročila Money, politics, power: corruption risks in Europe in priporočil tretjega ocenjevanja GRECO in priporočil strokovnjakov pripraviti »policy paper« in priporočila za ureditev področja financiranja političnih strank in volilnih kampanj.Na podlagi posveta smo opredelili prioritetna področja in oblikovali priporočila za spremembe, ki bodo v prihodnosti zagotavljale večjo transparentnost in integriteto pri financiranju političnih strank in volilnih kampanj. S priporočili in predlogi bomo sodelovali tudi pri sooblikovanju nove zakonodaje.

Deležnikom smo prek elektronske pošte poslali vabilo ter dokument o predstavitvi strokovnega posveta. Vsem prijavljenim udeležencem smo teden dni pred posvetom poslali osnutek poročila, tako, da so se lahko ustrezno pripravili na strokovni posvet.

- Udeleženci strokovnega posveta (pdf)

- Analiza vprašalnikov (pdf)

 

Na posvet smo povabili tudi pripravljalce zakona - Ministrstvo za notranje zadeve RS, ki pa so sodelovanje zavrnili, saj naj bi bil predlog Zakona o političnih strnakah še vedno v pripravi.

- Elektronsko sporočilo

 

Društvo Integriteta

Naslov:
Društvo Integriteta - Transparency International Slovenia
Povšetova 37
1000 Ljubljana
Slovenija

E-mail:
info@integriteta.si

mpu slovenia

Koledar dogodkov

«   November 2017   »
potosrčpesone
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   

Zadnje novice

Javna razprava: Integriteta politikov funkcionarjev in javnih uslužbencev v luči (dez)integracije družbe

Društvo Integriteta- Transparency International Slovenia je v četrtek, 20.12.2012 pripravilo javno razpravo, ki je bila namenjena konstruktivni debati, uperjeni proti korupciji in zlorabi moči. Predlagali smo konkretne rešitve za višjo integriteto politikov, funkcionarjev in javnih uslužbencev, ki se gradi od zgoraj navzdol in je pomembna za izhod iz krize v katero država vedno bolj tone. Društvo Integriteta bo na podlagi javne razprave in našega dosedanjega dela pripravilo in predlagalo smernice in kodeks etike. 

Udeleženci javne razprave:

• prof.dr. Miro Cerar (Pravna Fakulteta Univerze v Ljubljani)
• dr. Polonca Kovač (Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani; članica Uradniškega sveta)
• mag. Bećir Kečanović (pomočnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije)
• Simona Habič (Predsednica Društva Integriteta- Transparency International Slovenia) 
• Bojan Radej (Slovensko društvo evalvatorjev, Integracija politik)
• Dr. Urban Vehovar (Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem)

 

 
Okrogla miza: Kako zagotoviti integriteto v zasebnem sektorju in zmanjšati vplive politike na poslovanje?

MEDIJSKE OBJAVE

GALERIJA

ANALIZA VPRAŠALNIKOV

Društvo Integriteta- Transparency International Slovenija je 27. marca 2012 v okviru projekta ENIS pripravilo okroglo mizo na temo: "Kako zagotoviti integriteto v zasebnem sektroju in zmanjšati vplive politike nanjo?". V okviru dogodka, ki je bil organiziran ob pomoči Ameriške amabasade v Sloveniji, smo gostili tudi direktorja EDF communication iz ZDA, Erich-a de la Fuente.

 
logo ti slo final crinisbarvalogo tilogo euPrevention of and Fight against Crime. With financial support from the Prevention of and Fight against Crime Programme. European Commission - Directorate-General Home Affairs.