facebooktwitterlinkedinyoutube

Dogodki
Prikaz  Iskanje: Kategorija:
Četrtek, 27.10.11 | 09:00
Strokovni posvet - Nacionalni sistem integritete
V sklopu projekta Nacionalni Sistem Integritete organiziramo strokovni posvet, katerega namen je pregled osnutka poročila in usklajevanje ugotovitev raziskovalcev s strokovnjaki po analiziranih področjih.
Torek, 28.02.12 | 10:00
Predstavitev izsledkov analize in ocene Nacionalnega sistem integritete v Sloveniji
Društvo Integriteta- Transparency International Slovenija bo 28. februarja 2012 v Ljubljani ob 10.00 uri predstavilo izsledke analize in ocene nacionalnega sistema integritete v državi.
Sreda, 21.03.12 | 13:00
Predstavitev raziskave Nacionalni sistem integritete v Državnem svetu RS
Simona Habič bo Državnim svetnikom predstavila rezultate analize Nacionalnega sistema integritete v Sloveniji
Torek, 27.03.12 | 16:00
Okrogla miza: Kako zagotoviti integriteto v zasebnem sektorju in zmanjšati vplive politike na poslovanje?
Društvo Integriteta/ Transparency International Slovenia v torek, 27.3.2012 ob 16. uri v City Hotelu v Ljubljani pripravlja okroglo mizo z naslovom "Kako zagotoviti integriteto v zasebnem sektorju in zmanjšati vplive politike na poslovanje?"
Sreda, 06.06.12 | 14:00
Novinarska konferenca - "Money, politics, power: corruption risks in Europe"/ Denar, politika, moč: tveganja za korupcijo v Evropi
Transparency International Slovenia - Društvo Integriteta predstavlja mednarodno poročilo "Money, politics, power: corruption risks in Europe"/ Denar, politika, moč: tveganja za korupcijo v Evropi. Gre za prvo celovito oceno in analizo zmožnosti evropskih držav za vzpostavljanje integritete in transparentnosti in zmanjševanje tveganja za korupcijo. Analiziranih in ocenjenih je bilo več kot 300 nacionalnih institucij v 25 državah v okviru raziskav nacionalnih sistemov. Predstavili bomo najbolj kritična področja. Pristojne in odgovorne smo pozvali, da nam utemeljijo, katere konkretne ukrepe bodo sprejeli glede na ugotovitve mednarodnega poročila in kdaj. Vabimo vas na novinarsko konferenco v sredo, 6. junija 2012 ob 14 uri v City hotel v Ljubljani. Vsa gradiva in grafični prikazi bodo po novinarski konferenci na voljo na spletni strani nis.integriteta.si.
Četrtek, 25.10.12 | 14:00
Pasti nepremišljenega sprejemanja zakonodaje po nujnih in skrajšanih postopkih in posledice za nacionalni sistem integritete
V zadnjem času utemeljeno skrb vzbuja nepremišljeno predlaganje in sprejemanje zakonodaje po nujnem in skrajšanem postopku brez utemeljenih razlogov. V okviru ocene in analize Nacionalni sistem integritete smo zaznali tudi globoke vrzeli med zakonodajnim okvirom in implementacijo v praksi.
Torek, 20.11.12 | 09:00
Strokovni posvet- Financiranje političnih strank in volilnih kampanj
Namen posveta je na podlagi poročil ocene Nacionalnega sistema integritete, regionalnega poročila Money, politics, power: corruption risks in Europe in priporočil tretjega kroga ocenjevanja GRECO in dragocenih stališč strokovnjakov in priporočil pripraviti "policy paper" in priporočila za ureditev področja.
Četrtek, 29.11.12 | 15:00
Predstavitev priporočil za ureditev področja financiranja političnih strank in volilnih kampanj
Transparency International Slovenia- Društvo Integriteta bo v četrtek, 29. novembra 2012 ob 15. uri v Ljubljani v City Hotelu predstavilo priporočila za spremembe področja financiranja političnih strank in volilnih kampanj v Sloveniji, t.i. »policy paper«.
Četrtek, 20.12.12 | 16:00
JAVNA RAZPRAVA: PROTEST PROTI KORUPCIJI IN ZLORABI OBLASTI: INTEGRITETA POLITIKOV, FUNKCIONARJEV IN JAVNIH USLUŽBENCEV V LU?I (DEZ)INTEGRACIJE DRUŽBE
Neeti?nost, koruptivnost in zloraba oblasti nekaterih slovenskih politikov, funkcionarjev, visokih uradnikov in drugih javnih uslužbencev zmanjšuje zaupanje državljanov v vladavino prava in integriteto institucij.
 

Društvo Integriteta

Naslov:
Društvo Integriteta - Transparency International Slovenia
Povšetova 37
1000 Ljubljana
Slovenija

E-mail:
info@integriteta.si

mpu slovenia

Koledar dogodkov

«   November 2017   »
potosrčpesone
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   

Zadnje novice

Javna razprava: Integriteta politikov funkcionarjev in javnih uslužbencev v luči (dez)integracije družbe

Društvo Integriteta- Transparency International Slovenia je v četrtek, 20.12.2012 pripravilo javno razpravo, ki je bila namenjena konstruktivni debati, uperjeni proti korupciji in zlorabi moči. Predlagali smo konkretne rešitve za višjo integriteto politikov, funkcionarjev in javnih uslužbencev, ki se gradi od zgoraj navzdol in je pomembna za izhod iz krize v katero država vedno bolj tone. Društvo Integriteta bo na podlagi javne razprave in našega dosedanjega dela pripravilo in predlagalo smernice in kodeks etike. 

Udeleženci javne razprave:

• prof.dr. Miro Cerar (Pravna Fakulteta Univerze v Ljubljani)
• dr. Polonca Kovač (Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani; članica Uradniškega sveta)
• mag. Bećir Kečanović (pomočnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije)
• Simona Habič (Predsednica Društva Integriteta- Transparency International Slovenia) 
• Bojan Radej (Slovensko društvo evalvatorjev, Integracija politik)
• Dr. Urban Vehovar (Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem)

 

 
Okrogla miza: Kako zagotoviti integriteto v zasebnem sektorju in zmanjšati vplive politike na poslovanje?

MEDIJSKE OBJAVE

GALERIJA

ANALIZA VPRAŠALNIKOV

Društvo Integriteta- Transparency International Slovenija je 27. marca 2012 v okviru projekta ENIS pripravilo okroglo mizo na temo: "Kako zagotoviti integriteto v zasebnem sektroju in zmanjšati vplive politike nanjo?". V okviru dogodka, ki je bil organiziran ob pomoči Ameriške amabasade v Sloveniji, smo gostili tudi direktorja EDF communication iz ZDA, Erich-a de la Fuente.

 
logo ti slo final crinisbarvalogo tilogo euPrevention of and Fight against Crime. With financial support from the Prevention of and Fight against Crime Programme. European Commission - Directorate-General Home Affairs.